11/18/2015

#fabtag - Testissä Mádara kosteusvoide

madara4

Olen jo kauan etsinyt juuri sopivaa kasvovoidetta kuivalle, mutta helposti näppyyntyvälle iholleni. Kokeilin vaikka mitä, mutta aina lopputuloksena näppyjä leuassa tai ohimolla sekä pahimmillaan laikkuja sekä ikävää kutinaa. Ihoni on kuitenkin sen verran kuiva, että kosteuttaminen on tarpeen tai tuntuu, että koko naama varisee irti. Siispä etsin kaikista merkeistä ja hintaluokista, synteettisestä että luonnonkosmetiikasta.

Törmäsin sattumalta monelle tuttuun sertifioituun luonnonkosmetiikka merkkiin nimeltä Mádara. Olen merkin tuotteita joskus aikaisemmin katsellut, mutta superallergisena niiden luonnonmukaisuus vähän jännittää. Päätin kuitenkin rohkaistua ja tilata -40% tarjouksesta kosteuttavan voiteen kokeiluun. Sen ainesosissa ei näyttänyt olevan mitää suuresti allergisoivaa kuten pujoa ja pähkinää.

Mukaan lähti Mádara syväkosteuttava voide kuivalle iholle, 50ml.

Tuoteseloste lupaa seuraavaa:

"Täyteläinen ja tehokkaasti kosteuttava voide, joka sopii käytettäväksi kuivalla iholla kylmässä tai kuivassa ilmastossa. Pitää ihon miellyttävän pehmeänä ympäri vuorokauden. Auttaa ihoa sitomaan optimaalisen määrän kosteutta ja helpottaa kiristävää tunnetta välittömästi. Käytä aamuisin puhdistetulle kasvojen ja kaulan iholle."

Valitsin tuotteen kokeiluun kaikista kosteuttavista vaihtoehdoista pääosin siksi, että sen ainesosat vaikuttivat vähiten allergisoivilta omia allergioitani peilaten. Aktiiviaineiksi Madara kertoo sivuillaan seuraavat: ruusudistillaatti, piharatamo, avokadoöljy, kaura, ruusunmarjauute, tyrniuute, merileväuute sekä aloe. Ensimmäisenä incissä näistä on ruusudistillaatti eli ruusuvesi heti toisena veden jälkeen. Tarkemmin inciin voit tutustua Madaran tuotesivuilla.

Olen käyttänyt voidetta nyt pari kuukautta. Ensimmäinen asia minkä tässä voiteessa huomaa on ehdottomasti haju. Tai tuoksu. Kummaksi sitä nyt haluaa kutsua. Tuoksu on..miten sitä nyt kuvailisi? Jännä. Yrttinen. Onneksi tuoksu kuitenkin haihtuu muutamissa minuuteissa, mutta yllättää kyllä miedoimpiin tuoksuihin tottuneen. Aloitin tuotteen kokeilemisen pienestä alueesta ja laajensin koko kasvoille muutaman päivän päästä, sillä tuotteen voimakkaasti yrttinen haju säikäytti allergisen.

Voimakkaasta tuoksusta huolimatta pidän kuitenkin siitä, miten voide toimii. Se jättää ihon mukavan kosteutetuksi ja imeytyy nopeasti. Jo pelkällä kosteusvoiteella sain kesällä ihon hehkumaan. Voide on ainakin omassa käytössä ollut todella riittoisa, pienikin määrä voidetta on riittänyt eikä pumpusta tule kerralla ulos puolta pulloa. Pumppu on myös mukava siitä, ettei sormia tarvitse juntata kosteusvoidepurkkiin.

Nyt syksyn tullen huomaan kuitenkin, ettei kosteutusteho ihan riitä talviseen kuivuuteen. Nyt aktiivisesta käytöstä huolimatta otsa, leuka ja poskipäät hilseilevät vaikka lisään niihin hieman enemmän tuotetta.

Ostaisinko uudelleen? Näin talvea vasten ehdottomasti en. Hintaa on aivan liikaa siihen nähden, ettei voide riitä pahimman kuivuuden taltuttamiseen. Saatan kokeilla merkin SOS superkosteuttavaa voidetta, mutta jää nähtäväksi. Aion kokeilla edullisempia tuotteita välissä, sillä 30€ on kuitenkin pihiin makuuni suhteellisen kookas summa tiputtaa kasvovoiteeseen jota aion vain kokeilla ja jonka toimivuudesta ei ole taikeita.

Kesän tullen saatan kuitenkin palata taas tämän voiteen pariin, sillä kesä- ja kevät voiteena se toimi erinomaisesti.

Eli summa summarun:

+ Kosteuttaa hyvin kesällä ja keväällä jolloin ihoni on vain pintakuiva
+ Jättää ihon kauniiksi ja hehkuvaksi
+ Riittoisa
+ Pumppupullo on mukavan siisti ja helppo

- Kosteutusteho ei omalla kohdalla riitä talvella
- Hinta 27,90€. Ei halvimmasta päästä, etenkään testaukseen
- Tuoksu, todella voimakas

madara5

3 kommenttia:

  1. Madara on kiinnostanut brändinä muakin, mutta tähän mennessä putilot ovat jääneet hyllylle juurikin hintansa takia :( Itse lisäilen kuiville ongelmakohdille 100% kylmäpuristettua sheaa tai kookosöljyä. Kosteusvoiteista Murad on vienyt tähän mennessä voiton, vaikka kallis ja kemikaaleja täynnä onkin. Luonnonmukaisista vaihtoehdoista puheenollen, LUSHilla huhun mukaan voi käydä tekemässä ohan oman kosteusvoiteensa joka sekoitellaan sulle paikanpäällä :)

    VastaaPoista
  2. Joo, nää on kyllä suhteellisen tyyriitä ja tuoksu on todella raju. Oon tosi allerginen kaikelle, joten vähän alkuun pelotti, tuleeko pelkästä tuoksusta allergia. Ei onneksi! Mulla toimii talvisin parhaiten Ceridalin öljy, se on halpaa ja hyvää. Tungen sitä niihin kohtiin, jotka hilseilee irti...Mun täytyykin tota Sheaa ja Kokosöljyä kokeilla. Kookos ei ainakaan mua allergisoi ja tuskin Sheakaan. :)

    Tuo Madaran voide oli kyllä sinäänsä ihana ja kirkastava että tekisi mieli ostaa uudelleen, mutta ajattelin kokeilla jotain muita tuotteita samoilla vaikutusaineilla. Lushilta tuota ruusukasvonaamiota ainakin ja sunkin blogissa mainittua merilevä/merisuola saippuaa. Kunhan vaan uskaltaudun Lushille paikan päälle, etenkin nyt joulun alla se on haju-allergisen painajainen.

    Täytyy samalla kysyä tosta voide-asiasta! Mielenkiintoista.

    VastaaPoista
  3. Kyselit kengistäni! :) Ne ovat Minna Parikan Feliz-kengät, ainakin Spartoolta vielä löytyi mustina muutamassa koossa. Omani löysin sattumalta stock saleista kesällä!

    VastaaPoista